Social icons

on the other side of Tagus river | na druhé straně Lisabonu

21. února 2017

Pokud se v Lisabonu chcete projet po řece, tohle je ta nejlevnější cesta. Vyjde vás to na 1,20e a při západu slunce to nemá chybu. Opět musíte dojít do Cais do Sodré, kde je nejen vlaková zastávka, metro, ale i menší přístav pro několik lodí na druhou stranu řeky. Stačí si nabít vaši zelenou kartičku, opět připomínám nikdy nenabíjejte na zóny, ale ZAPPING, tedy vložíte si zde kredit a můžete to využívat skoro na vše.
Nalodíte se směr Cacilhas a dáte si asi 10min jízdu na druhý břeh. Já jsem vždycky strašně zmatená, ale měl by to být ten břeh blíž k Evropě. Jinak co se týče řeky Tajo, tak i když se zdá, že je to nic, teče až do Madridu a je to ta nejdelší na Pyrenejském poloostrově. Taky tak rádi sledujete řeky na mapě? Já ne. Řekl nám to náš bývalý spolubydlící. 
Co zde najdete?
Není to nic spešl, ale jak jste mohli vidět na mých fotkách, tak na druhé straně řeky, hned vedle mostu  25 de Abril, postaveno podle toho v San Franciscu, najdete zkopírovanou sochu Ježíše - Christo Rei Statue, jako ta v Riu. Cesta od lodi pěšky je sem asi na 45 min, my tam zatím nebyli, jede tam prý i bus, pokud se vám nebude chtít chodit. Vstup by měl být kolem 4e, ale nechci kecat.
Jinak na druhé straně řeky najdete krásné, malinké městečko bez turistů, park a výhledy podél řeky, něco jako botanickou zahradu a několik muzeí. Zajděte si i na jídlo a dejte si nějakou pořádnou rybku. Máte zde i velký info point, kde vám dají mapu a vysvětlí, kde co je.
Nepřehlédněte! Hned kousek od zastávky najdete loď z 19. století, kterou se plavili do Indie pro obchod. Vstup stojí také 4e a určitě doporučuji alespoň prohlédnout z venku. 

Všechno o Lisabonu - rady, tipy, triky, život najdete TADY | Everything about Lisbon check HERE

4 komentáře

  1. Blog o Lisabonu? Skvělý! Načerpám inspiraci, než se mi povede tam podívat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné fotky a co rozhodně musím zmínit, je tvůj batůžek. Je perfektní! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky, blog si samozřejmě ukládám mezi oblíbené. Portugalsko je na mém wish listu, snad se tam brzy dostanu :)

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)