Social icons

6 věcí, co si přát pod stromeček

13. prosince 2016

Jelikož se snažím každý den, každou hodinu či minutu odpoutat od materiálního světa, rozhodla jsem se sepsat můj seznam věcí, které chci mít doopravdy pod stromečkem, aby mě provázely celý život. Když se totiž přestěhujete do jiné země, uvědomíte si jednu důležitou věc, všude přežijete jen s jedním kufrem. Proto ani jedna věc, kterou chci pod stromeček nebo od nového roku, není materiální. A proto na vás znovu apeluji obzvláště v téhle době Vánoc, neutrácejte za kraviny, neberte si půjčky na kraviny a to, že budete mít ten vrchol nevkusu Pandoru na vaší kůži, ještě neznamená, že jste lepší než vaše sousedka. :)

1. Poznat nové lidi.
V našem bytě právě žijeme Češka, Ital, Španělka, Rakušák a Maďarka. Takovej přenos nových názorů, kultury, myšlenek, cestovatelskejch povídek si snad ani nedokážete představit. Jen díky tomuto bydlení jsem neskutečně namotivovaná udělat všechno proto, abych mohla jen cestovat a poznávat.
2. Naučit se konečně Italsky a nebo alespoň další jazyk.
Protože s Marcem budeme spolu čtyři roky a já sotva řeknu prego. Jazyky doopravdy otevírají další dveře a doteď lituji, že jsem na té fránině nemakala více.
3. Žít v nové zemi.
Od jisté doby nejsem zastáncem dovolených. Mým velkým snem je Asie, ale řeknu vám pravdu, raději se tam nepodívám než abych jela na 14 dní na Bali a potom o tom žvatlala celý rok, protože samozřejmě za 14 dní z minibusu s průvodcem toho zjistíte hodně o kultuře a lidech.
4. Více psát.
Poslední dobou se ve mě rodí víc a víc myšlenek, které neustále hážu na papír, ale nakonec je tam nechám. Tento článek mi trval skoro tři hodiny. Mam chuť psát, ale poté nejsem schopná dát dohromady větu.
5. Být šťastný.
Docela velké klišé, že? Ale a ničem jiném nezáleží než na štěstí a zdraví. Mam takový pocit, že to štěstí najdu, až najdu sama sebe a to se mi ještě nepovedlo, ale řekněme si popravdě, to tápání je na tom životě nejhezčí.
6. Jídlo.
Poslední bod je nejdůležitější, přeji si uchutnat toho co nejvíce, ze všech možných koutů světa, protože jídlo je doopravdy nejlepší přítel člověka!

7 komentářů

  1. Toto je úúúžasný článok! Palec hore! Ten tretí bod chápem momentálne asi najviac keďže som práve na Erasme :)

    OdpovědětVymazat
  2. veľmi pekne si to spísala! konečne článok, v ktorom nájdeme skutočne to čo je dôležité, a to nehmotné veci :) palec hore :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. S Italštinou držím palce! :)
    http://carolinnemach.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Jak jste tam psala že byste chtěla chodit do přírody tak možná vás ještě nenapadlo pořídit si horský kolo a být svým svobodnějším pánem, nemám pravdu? To je něco co mně dává dlouhodobě smysl. Prostě si užívat víc než dříve, a to hlavně v přírodě.

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)