Social icons

Výlet mimo Lisabon | okouzlující Parque a Palácio da Pena

23. října 2016
Parque e Palácio da Pena
Parque e Palácio da Pena - vstupenku si musíte koupit dohromady za 14e bez žádné slevy, jelikož tento palác se nachází v rozsáhlém parku a když říkám rozsáhlém, tak myslím obrovitánském, proto vám doporučuji, jako v předešlém článku, si na tento skvost vyčistit diář, alespoň na celé odpoledne.
Nenechte se zmást parkem, který vypadá jako každý druhý, ale vezměte si určitě jeho mapu a snažte se, jako my, projít doopravdy všechno. Jelikož najdete neuvěřitelná místa, jako zvířecí farmy, vyhlídky, kde si můžete vyfotit celý palác v celé své kráse, procházky... jako v pohádce, rybníčky, jezírka a domy pro kachny.
Taky se nezapomeňte trochu přiobléknout, jelikož je to pořádný výšlap a lehce tam fouká, stejně tak myslete na tu sváču, všude jsou samé turistické nesmysly za neskutečně předražené ceny. Například - pasteis de nata, typický portugalský dortík, zde najdete za 2,5e, když normální cena je jedno euro či méně.

Pokud se chystáte do Lisabonu, tohle je absolutní must-see! Pokud jste toto místo někdy navštívili, napište mi vaší zkušenost.
Parque e Palácio da Pena

Parque e Palácio da Pena - Tickets are for both for 14e without any discounts, because the palace is situated in a large park and when I say large, I mean gigantic, so I recommend, as in the previous article, to make time for this at least for half day.
Do not be fooled, park may look like any other, but definitely take the map and try to go through everything as we did. You will find incredible places like an animal farm, viewpoints, where you can take pictures of the palace in all its beauty, walks made like from fairytales, ponds, lakes and houses for ducks. Super cute!
Also remember to get some warm clothes, because it is a big hike and up is quite chilly and don't forget to take a snack, you do not want to buy food from those super expensive restaurants. For example - Pasteis de nata, typical Portugal tart, you will find for 2,5e when the normal price is one euro or less. 

If you are going to Lisbon, this is an absolute must-see! Let me know if you have ever visited this magic place.
Parque e Palácio da Pena
Parque e Palácio da Pena
Parque e Palácio da Pena

2 komentáře

  1. Ahoj, muzu se jeste zeptat, tu mapu parku davaji nekde u vchodu? A Sintra jako mesto se vam libila, stoji za videni? Moc diky!

    OdpovědětVymazat
  2. Sintra je super! Ale nevim, jak to stihnes kdyz mas na to tri dny. :) A mapku si vezmes hned u vchodu, zrovna vcera jsem tam byla a cena je ted 11,5. Jinak muzea tady zadny moc zajimavy nejsou, pokud mate jen tri dny, urcite bych poradne prolezla Lisabon a jedla, co nejvic :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for your lovely comments! :)