Social icons

Yves Saint Laurent in Morocco

18. května 2013
Než se prokoušu miliardou fotek z Maroka, začnu trošku z jiného soudku. Doopravdy se stydím, že jsem o tom neměla ani páru, ale YSL byl velkým milovníkem Maroka. Udělala jsem tedy malé pátrání.
To, že Yves i jeho partner byli velcí milovníci umění, je velice známý fakt. Jak jeho kolekce, tak celkové působení bylo ovlivněno touto zemí a jedinečnou kulturou. Sám Pierre Bergé řekl, že to bylo až nečekané, když v roce 1966 poprvé navštívili tuto zemi, jak moc jim přilne k srdci a ve skutečnosti jim poskytne jejich druhý domov.



Při vstupu do Majorelle Gardens jsem vůbec neměla tušení, jaké překvapení tam na mě čeká. V těchto nádherných zahradách, které jsou pojmenovány po unikátní modré barvě Majorelle, se nachází pomník a úchvatná galerie tohoto jedinečného umělce, který tolik změnil svět módy. Od roku 1980 on a jeho partner Pierre Bergé byli vlastníci těchto zahrad a po smrti YSL byl jeho prach roztroušený právě zde.








Doopravdy jsem se styděla, že na takovém místě jsem byla oblečená jako typická turistka z Čech.






 Při prohlídce zahrad bylo naprosto jasné, proč zrovna toto místo tolik miloval. Nejen, že je v roce 1980 koupili, ale také je celé zrekonstruovali a udělali z nich jednu z největších krás Marakeše. Zahrady jsou všem dostupné, nejsou veliké a vstupné je 50d. Rozhodně stojí za to. Obzvláště pokud jste milovníci módy jako já.










Více: HEREHERE

Instagram / Ask / Bloglovin



3 komentáře

Thank you for your lovely comments! :)